Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0114-371004
  • vraag@geldenverzekeren.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Financiële planning en pensioen

Het is een onderdeel van ons vak, dat heel dicht aanligt tegen de hypotheekadvies en vermogensbeheer. Het is feitelijk een samenvoeging van alle onderdelen.

Financiële planning

Gaan we bij een hypotheek uit van de vaste lasten, gaan we bij financiële planning uit van een gewenst inkomen. Er wordt dus niet uitgegaan van een maandlast, maar van een door u gewenst inkomen dat over moet blijven. Na het adviestraject wordt u een beeld gegeven hoe u dit gewenste inkomen kunt bereiken.
Natuurlijk zijn de hoogte van uw huidige inkomen en de maandelijkse lasten belangrijk. Daar komt wat u beschikbaar heeft om van te leven uit voort. In de periode ná uw pensioendatum vervalt uw inkomen en is uw pensioenregeling belangrijk. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie in de periode voordat u met pensioen gaat, kunt u uw pensioeninkomen bijsturen of wellicht eerder stoppen met werken.

De stappen

Om het heel makkelijk voor te stellen:
Stap 1: wat heeft u (inkomen en lasten)
Stap 2: wat wilt u in de toekomst
Stap 3: welke voorzieningen moet u daarvoor treffen

Gedurende stap 3 gaan we rekenen, vergelijken en begroten. Er wordt u een beeld gegeven hoe uw inkomen en vermogen zich in de toekomst volgens een door ons afgesproken verwachting, ontwikkeld.

Samenvattend is financiële planning het vak, dat laat zien hoe uw besteedbare inkomen zich van jaar tot jaar ontwikkelt. Om daarna te gaan zoeken naar oplossingen om het door u gewenste netto-inkomen te kunnen laten bereiken.

 

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!